Vrijgezellenfeest vrouwen

Gaat je vriendin, zus, schoonzus of nichtje trouwen? Dat moet gevierd worden met een vrijgezellenfeest!

Uitnodigingen
Allereerst moet er aan de vrijgezel gevraagd worden wie zij er allemaal graag bij wil hebben. Het is handig als zij van iedereen een mobiel nummer heeft, dan kan je een app-groep aanmaken. Via deze app kan je iedereen informeren over het feit dat je een vrijgezellenfeest voor vrouwen in Amsterdam wilt gaan organiseren. Allereerst moet er natuurlijk een datum geprikt worden. Het is handig als je weet wanneer de vrijgezel echt niet kan, dit kan je aan haar persoonlijk vragen, maar dit kan natuurlijk ook aan haar partner. Daarna kan je een datumprikker rondsturen naar alle mensen die zij graag bij haar vrijgezellenfeest wilt hebben. Het leukste is om het maximaal 1 maand voor de trouwdag te doen. Als het veel verder van tevoren is, dan voelt dat anders… maar de verrassing is dan uiteraard wel groter, omdat ze dat dan nog niet verwacht had.

Activiteit
Dan moet er uiteraard een activiteit gepland worden. Er moet besloten worden of je een hele dag gaat, een middag en avond, alleen een avond, een weekend, er zijn zo veel mogelijkheden. Dit moet goed afgestemd worden. Daarna moet de activiteit bedacht worden. Er zijn zo veel mogelijkheden te vinden op internet: fotoshoot, erotisch dineren, bierfiets, speurtochten, workshops etc. etc.

Verkleden of niet
Vaak is het zo dat de vrijgezel verkleed wordt. Als het een super warme dag wordt, is het echt niet fijn om in een dik pak verkleed te moeten rondlopen. Er zijn ook leuke sluiertjes of iets dergelijks te koop, dit is dan veel fijner. Het is leuk als de genodigden bijv. een t-shirt met “begeleiding vrijgezel” daarop aan hebben, zo kan iedereen zijn dat jullie een groep zijn.

Vervoer
Stem goed af hoe jullie het vervoer willen regelen. Als iedereen alcohol wil drinken, moet er een taxi o.i.d. geregeld worden. Dit kan de kosten flink omhoog schroeven. Als niet iedereen alcohol wil drinken, kunnen zij wellicht in hun autorijden. De benzine- en parkeerkoten kunnen dan gedeeld worden.

Kosten
De kosten van de activiteiten en kleding moeten verdeeld worden over alle genodigden. Zij betalen ook met elkaar de kosten van de vrijgezel. Het is handig om een grote pot te maken, waar alle kosten uit betaald worden, zodat je later niet om geld hoeft te zeuren bij iemand.

Partner informeren
Als alles geregeld is, is het handig als de partner van de vrijgezel geĂŻnformeerd wordt over de datum en het tijdstip. Hij / zij kan dan, met een smoes, zorgen dat de vrijgezel thuis is, zodat jullie haar kunnen verrassen. En als zij kinderen hebben kan de partner er ook voor zorgen dat hij bij de kinderen thuis is of evt. oppas regelen.

Nu is alles geregeld…. Veel plezier op de vrijgezellen dag!!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *