Het alternatief voor champagne

Dat champagne niet meer is weg te denken uit ons bestaan is een feit. Veel mensen willen genieten van dit heerlijke drankje, maar niet iedereen kan dit betalen. Een goedkope fles kost tegenwoordig al gauw zo’n 20 euro en ze kunnen wel oplopen tot meer dan 100 euro voor een fles.

Is er een alternatief?

Om aan de vraag naar hiernaar te voldoen zijn er alternatieven op de markt gekomen. Verschillende soorten mousserende wijn zijn gemaakt om de prijs voor de consument betaalbaar te maken. Mousserende wijn wordt ook wel schuimwijn of bubbeltjeswijn genoemd.

Is het precies hetzelfde product?

Het wordt gezien als een goedkopere variant voor champagne. Toch hoeft dit niet zo te zijn. Mousserende wijn heeft als belangrijk verschil dat er geen verplichtingen zijn om aan te voldoen zoals een minimum alcoholpercentage van 10,5%. Het mag daarentegen wel gemaakt worden volgens dezelfde methode waarmee champagne wordt gemaakt. Het verschil tussen deze twee kan dus alleen de streek van herkomst zijn, maar mousserende wijn kan ook heel anders gemaakt worden.

Welke soorten worden er verkocht?

Er worden verschillende soorten mousserende wijn verkocht. De belangrijkste soorten zijn de Brut, de Rosé en de Demi-sec. Daarnaast is er ook alcoholvrije varianten te verkrijgen. Dit is perfect voor de mensen die liever geen alcohol drinken of geen alcohol mogen drinken.

Welke merken zijn er?

Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Enkele goede merken zijn: Veuve Ambal, Edmond Théry, Pierre Jourdan en Paul de Coste. Natuurlijk heeft iedereen een andere voorkeur. Er zijn ontzettend veel verschillende merken te verkrijgen waardoor er voor ieder wat wils is.

Waarom mousserende wijn?

De belangrijkste reden om voor mousserende wijn te kiezen is toch wel de prijs. Vergeleken met champagne is het zeker een stuk goedkoper. Heeft u een kleiner budget dan is dit een fantastisch alternatief!

Maar ook de kwaliteit van de wijn mag niet onderschat worden. De kwaliteit is soms wel gelijk aan die van champagne of soms zelfs beter. Dit is echter vaak persoonlijke voorkeur.

Een andere reden is om voor een variant te kiezen is omdat dit vaak toch anders gemaakt wordt. Er zitten weinig restricties aan de bereidingswijze van mousserende wijn. Hierdoor kunnen er verschillende soorten druiven gebruikt worden en kan iedere fles weer een ander alcoholpercentage bevatten.  

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *