Geef een Nederlands topproduct cadeau

Veel moderne bankpassen, creditcards en ID kaarten zijn tegenwoordig voorzien van RFID-techniek. Dit zijn chips die de passen van draadloze communicatie voorzien. Denk hierbij aan contactloos betalen met een pinpas, en ook het in en uitchecken met een OV chipkaart. Dit verhoogt het gebruiksgemak van de passen, maar brengt ook een aantal risico’s met zich mee.

Passen die zijn uitgerust met RFID-techiek kunnen namelijk op afstand worden geactiveerd zonder dat dit gemerkt wordt. Dit maakt het makkelijker dan ooit voor skimmers om honderden euro’s te skimmen bij nietsvermoedende slachtoffers. Een reguliere portemonnee biedt geen bescherming tegen deze nieuwe vorm van skimmen.

Er is echter een mooie oplossing ontwikkeld tegen deze nieuwe vorm van diefstal. Namelijk de Secrid Wallet. In 2009 heeft het bedrijf Secrid de Secrid Cardprotector ontwikkeld en op de markt gebracht. Dit is een stevige aluminium hoes die passen tegen skimmen beschermd door het blokkeren van de RFID golven die draadloze communicatie toestaan. De aluminium hoes is verwerkt in een stijlvolle kleine portemonnee, waarin alle pasjes veilig kunnen worden bewaard. De portemonnee bevat daarnaast een speciaal mechanisme, waarmee de pasjes trapsgewijs naar buiten kunnen worden geschoven voor gemakkelijke toegang. Wanneer een pas is uitgeschoven, is het signaal nog steeds te zwak om te skimmen, maar kan er wel draadloos gepind worden zonder dat de pas helemaal uit de wallet gehaald hoeft te worden. Daarnaast kunnen de pasjes niet buigen als de wallet wordt bewaard in een broekzak, door de aluminium versteviging die verwerkt zit in de portemonnee worden alle pasjes hiertegen beschermd. Als er behoefte is om naast pasjes ook nog wat kleingeld te bewaren dan kan dit ook. De wallet heeft namelijk ook nog ruimte voor munten en bonnetjes.

Recentelijk is Secrid Wallet ook verschenen in het nieuws. Volgens het NOS journaal van dinsdag 14 februari zijn consumenten zeer enthousiast over de Secrid Wallet. Minister Henk Kamp noemt de portemonnee een modern product, dat goed past bij deze tijd. Ook benoemd hij dat hij trots is dat de wallet een Nederlands product is, en dat er ondertussen al 3 miljoen mensen eigenaar zijn van een wallet.

Bedrijfseigenaar Rene van Geer had tijdens de crisis een ontwerpstudio. Hij kreeg echter geen opdrachten meer binnen, dus startte hij samen met Marianne van Sasse van Ysselt het merk Secrid. Vervolgens groeide het bedrijf in de jaren na 2009 met 55%.Daarnaast wordt 75% van de productie geëxporteerd naar 50 landen. Dit bewijst dat de Secrid Wallet een topproduct is, wat past bij de consument van deze tijd!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *